Kak Sha.... :) Shilalas


Salam .. Lama x cuci mata di sini..  Hahah .. Ianya akibat kemalasan ya melampau untuk update  blog + kebosanan dengan blogskin sndiri. Haha. Nampak x betapa jujoqnya saya.. xD 


Dah.. Hari ni saya ingin kongsi mengenai apa yang saya baca dalam akhbar beberapa hari yang lepas y menjadi headline di akhbar Malaysia  .. Pertama sekali  Adalah mengenai  Anak seni kebanggaan negara .. Shila Amzah atau kt twitter panggil dia kak sha mengikut umur.*xdak jauh mana pn beza umoq kami ngn kak sha cuma setahun ja* ;) Hormat tu y pnting .   

Kisah yang menjadi Headline di surat khabaq kat Malaysia adalah mengenai keretakan hubungan cinta dengan seorang pelakon yang se negeri dengan cheq.. Haha dari segi ayat pn tau dah kan negeri mana .. x yah cakap lah..  
    

Ok Ianya disebakan beberapa kali sebelum ini kenyataan demi kenyataan dan berbalas kenyataan juga antara abg sharnaaz ahmad dengan abah kak sha uncle N.D Lala . Saya sebagai orang luar pun terkial2 jugak la nak paham masalah apa yang berlaku..  Tapi  mummy saya cakap: yang mengalami perkara tersebut adalah Kak sha, bkn kita org luaq yang pandai dok menilai org. 

Ni bukan salah pasangan ini dengan mewarwarkan cinta mereka sebelum ini tapi dah ketentuan tertulis begitu rupa  dorang x boleh nak elak.. Yng Maha Mengetahui tahu apa yang Terbaik . 


Yang paling kecoh yang sampai ke telinga adalah surat permohonan maaf Dari Kak sha 

surat mohon maaf

             dan lepas pada itu kak sha ada memuat naik satu video khas (ombak rindu).
Pada mulanya saya x pasti kenapa dengan video .. tapi lepas apa y di dengar kak sha  'melarikan diri ' untuk beberapa ketika sehinggakan keluarganya membuat laporan polis atas 'kehilangannya' .

Bagi saya, Kaksha juga seperti  insan yang lain .. rasa penat perit dan dia juga perlu ruang untuk bersendirian bagi memikir apa yang terbaik untuk dirinya . *kenyataanserius* saya nangis  agak reda sedikit kontroversi itu .. kalau x salah saya .. abang sharnaaz keluarkan statement ini :

Sharnaaz Tidak Mahu di Kaitkan lagi dengan Shila

Memang lah mereka ini public figure, tapi mereka juga ada perasaan malu segan dan mahu jaga maruah diri dan family masing- masing . Dengan  cacian yang di *luar kasut* mereka x akan dapat menyelesaikan masalah yang membelenggu mereka . 

Keputusan telah dibuat , sekarang Kak Sha dan abg Sharnaaz  sedang sibuk dengan kerja seni masing-masing .. Saya sebagai penulis entri ini mendoakan kejayaan mereka berdua ...  di dunia dan akhirat ... amin...Copp! ada lagu baru Kak Sha ! ;) me like !!! hehe 


satu : Aku Masih Cinta ::caption:: For himDua: Cinta Hati ::caption:: No More Patah Seribu :)


Cinta Hati (maaf cari video from blog x jmpak)  Haha

sat nak tampai  twit account

Shila Amzah

Sharnaaz Ahmad

Ni twithandle Family besar :

#Shilalas

#Sharnanas

 nota kaki 1.

Jangan menghukum org dari perwatakan dan tingkah laku y dilakukan . Kalau ada salah boleh tegur dengan cara baik bukan kutuk .. Bukan semua orang sempurna .. ada juga kekhilafan masing2. Kita hanya Manusia Biasa . Yang punya Hati Dan perasaan .  nota kaki 2

hendak menyebarkan sesuatu pada khalayak perlu ada bukti yang kukuh   bukan main xoxo published saja  * peringatkan diri sndiri juga.

nite . assalamualaikum 

(p/s:: entri ni dibuat semalam tapi baru boleh publish harini.) ^_^v

No comments:

Post a Comment